Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt + yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yk buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkadığımız pirinçi 2 su bardağı su ile haşlıyoruz.
- Haşlanıp uzayan pirinçimizin üzerine 1 lt süt ve vanilini ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra şekeri ekleyip tekrar kaynatıyoruz.
- Buğday nişastasını yarım su bardağı süt ile açıyoruz. Ve üzerine ekliyoruz. Kaynatıyoruz.
- Sütlacı fırına sağlam kaselere paylaştırıyoruz.
- Fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek halde soğuk su ek ediyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu tarifle 9 kase sütlaç elde ediliyor.
Afiyet olsun😋👌🤗.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















