Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta (bağlamak için )
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt (nişastayı açmak için)
  • Yarım paket vanilin

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 litre sütümüzün içine toz şekeri ve pirinci alıp kaynatalım.
  2. Pirinçler yumuşayınca nişastamızı 2 yemek kaşığı soğuk sütle açıp sütümüzün içine dökelim.
  3. Yarım paket vanilin de ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
  4. Sütlaçlarımızın fırın kaselerine boşaltıp tepsiye dizelim ve tepsiyi az ölçüde su ile doldurup fırına verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının yalnızca üst kısmı açık olacak formda yaklaşık 15 dk üzerleri kabuk bağlayıp kızarana kadar bekletelim.
  6. Kızaran fırın sütlaçlarımızın dilediğiniz biçimde süsleyip servis yapabilirsiniz.
  7. Ocaktan aldığınızda biraz sulu gelebilir endişelenmeyin fırınada girdiği için kıvamı yoğunlaşıp kendine geliyor.
  8. Şeker ölçünüzü kendinizde belirleyebilirsiniz afiyet olsun.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcan Çorbası
Krep Sarma (Makber)
Mini Pizza Tarifi
Vişneli Tart Kek
Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |