Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı nişasta (buğday,mısır ikiside olur)
- 2 paket vanilin
- 1 su bardağı su(nişastayı açmak için )
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4 su bardağı su ile pirinçlerimizi haşlıyoruz,suyunu çekene kadar bekliyoruz.
- Pirinçlerimiz suyunu çekince sütümüzü ekliyoruz, sütümüz kaynayınca şekerimizi ekliyoruz ve kısık ateşte karıştırarak 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- 5 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağı su ile açıyoruz ve tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz süratli bir halde özleşiyor.
- 5 dakika daha kaynatınca ocağın altını kapatıyoruz ve 2 paket vanilin ekliyoruz sıcağıyla kaselerimize ekliyoruz olağan kase kullanırsanız tepsiye biraz su koyun, kaseleri üzerine dizin güveç kasesinde gerek yok.
- 10-15 dakika denetimli 180 derece fırında kaselerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve üzerini fıstık,ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














