Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta (buğday,mısır ikiside olur)
  • 2 paket vanilin
  • 1 su bardağı su(nişastayı açmak için )

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 4 su bardağı su ile pirinçlerimizi haşlıyoruz,suyunu çekene kadar bekliyoruz.
  2. Pirinçlerimiz suyunu çekince sütümüzü ekliyoruz, sütümüz kaynayınca şekerimizi ekliyoruz ve kısık ateşte karıştırarak 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  3. 5 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağı su ile açıyoruz ve tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz süratli bir halde özleşiyor.
  4. 5 dakika daha kaynatınca ocağın altını kapatıyoruz ve 2 paket vanilin ekliyoruz sıcağıyla kaselerimize ekliyoruz olağan kase kullanırsanız tepsiye biraz su koyun, kaseleri üzerine dizin güveç kasesinde gerek yok.
  5. 10-15 dakika denetimli 180 derece fırında kaselerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve üzerini fıstık,ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Mısırlı Pilav (En Sevdiğim)
Ton Balıklı Salata
Pamuk Gibi Yumuşacık Gelin Pastası
Fırında Kıymalı Patates
Browni (Islak) Kurabiye
Hdabla | © 2025 |