Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tepeleme toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su ( pirinçi haşlamak için)
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki buçuk su bardağı su ve yıkanmış pirinç orta ateşte pişirilir.
- Suyunu çekmesine yakın 4 su bardağı süt, toz şeker ve bir paket vanilya eklenir.
- Ara orta karıştırarak kaynatılır.
- Bu ortada kalan 1 su bardağı süte ,yumurta sarısı, ve nişasta çırpılır ve fokurdayan sütlaca ek edilir.
- Çırpıcıyla çırpılarak pişirmeye devam edilir bir taşım kaynayınca kalan 1 paket vanilya da eklenir.
- 10 dk da daha pişirilir ve güveç kaplarına paylaştırılır. (6 adet çıkıyor).
- Tepsiye dizilir, güveçlerin yarısına gelecek halde soğuk su tepsiye dökülür.
- Fırının üst ayarı açılır, üzeri kızarıncaya dk pişirilir.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletip afiyetle tüketebilirsiniz. :).
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

