Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı tepeleme toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su ( pirinçi haşlamak için)
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki buçuk su bardağı su ve yıkanmış pirinç orta ateşte pişirilir.
  2. Suyunu çekmesine yakın 4 su bardağı süt, toz şeker ve bir paket vanilya eklenir.
  3. Ara orta karıştırarak kaynatılır.
  4. Bu ortada kalan 1 su bardağı süte ,yumurta sarısı, ve nişasta çırpılır ve fokurdayan sütlaca ek edilir.
  5. Çırpıcıyla çırpılarak pişirmeye devam edilir bir taşım kaynayınca kalan 1 paket vanilya da eklenir.
  6. 10 dk da daha pişirilir ve güveç kaplarına paylaştırılır. (6 adet çıkıyor).
  7. Tepsiye dizilir, güveçlerin yarısına gelecek halde soğuk su tepsiye dökülür.
  8. Fırının üst ayarı açılır, üzeri kızarıncaya dk pişirilir.
  9. Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletip afiyetle tüketebilirsiniz. :).

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)
Humus
Limonlu Kek
Bakla Kavurması
Un Helvası
Tavada Lavaş
Hdabla | © 2024 |