Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler çok yıkanmadan ( nişastası için) 2 bardak su ile haşlanır.
- Haşlanan pirinçlere 1 litre sütten 1 bardak ayırarak bütün süt eklenir .
- Kaynadıktan sonra ayırdığımız 1 bardak sütle açılmış pirinç un eklenir ve vanilya konulur.
- Hafif kıvam almaya başlandığında fırın kaplarına konulur ve tepsinin içine su koyulur.
- Fırının en üst rafına koyup 200 derece de üstü kızarana kadar pişirdiğimiz fırın sütlaçlarımız hazır 😍😍 afiyet olsun ( fırın kaplarını lütfen çok doldurmayın taşmasın ).
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

