Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler çok yıkanmadan ( nişastası için) 2 bardak su ile haşlanır.
  2. Haşlanan pirinçlere 1 litre sütten 1 bardak ayırarak bütün süt eklenir .
  3. Kaynadıktan sonra ayırdığımız 1 bardak sütle açılmış pirinç un eklenir ve vanilya konulur.
  4. Hafif kıvam almaya başlandığında fırın kaplarına konulur ve tepsinin içine su koyulur.
  5. Fırının en üst rafına koyup 200 derece de üstü kızarana kadar pişirdiğimiz fırın sütlaçlarımız hazır 😍😍 afiyet olsun ( fırın kaplarını lütfen çok doldurmayın taşmasın ).

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Köfteli Mantar Dolması (Şahane)
San Sebastian Chescake
Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim)
Çikolata Topları
Bol Malzemeli Pizza
Hdabla | © 2025 |