Fırın Poşetinde Tavuk

Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 6 adet çeri domates
  • 4 adet tavuk incik yada baget

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kasığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 adet defne yaprağı

Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fırın torbasını açın ve içerisine irice doğradığınız patates, soğan, sarımsak, havuç, kırmızı biber, çeri domates ve tavukları yerleştirin.
  2. Sos için başka bir kapta salça, tuz, karabiber, kekik, sıvı yağ ve sıcak suyu karıştırarak salçanın çözünmesini sağlayın.
  3. Hazırladığınız salçalı sosu fırın poşetinin içerisine dökün. Defne yapraklarını ekleyin. Poşetin ağzını bağlamadan evvel, tüm materyallerin sosla yeterlice karışması için poşeti sallayın.
  4. Poşetin ağzını bağladıktan sonra fırın tepsisine alın. Üzerine bıçak yahut kürdan yardımıyla birkaç delik açın.
  5. Önceden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 45-60 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Poşeti makasla kesin ve yemeği servis edin.

Afiyet olsun!

Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Pratik Hamburger Ekmeğine Tost
Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi
Portakallı Çatlak Kurabiye
Havuçlu Tarçınlı Bebek Keki
Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet