Fırın Poşetinde Tavuk

Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 6 adet çeri domates
- 4 adet tavuk incik yada baget
Sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kasığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 adet defne yaprağı
Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırın torbasını açın ve içerisine irice doğradığınız patates, soğan, sarımsak, havuç, kırmızı biber, çeri domates ve tavukları yerleştirin.
- Sos için başka bir kapta salça, tuz, karabiber, kekik, sıvı yağ ve sıcak suyu karıştırarak salçanın çözünmesini sağlayın.
- Hazırladığınız salçalı sosu fırın poşetinin içerisine dökün. Defne yapraklarını ekleyin. Poşetin ağzını bağlamadan evvel, tüm materyallerin sosla yeterlice karışması için poşeti sallayın.
- Poşetin ağzını bağladıktan sonra fırın tepsisine alın. Üzerine bıçak yahut kürdan yardımıyla birkaç delik açın.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 45-60 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Poşeti makasla kesin ve yemeği servis edin.
Afiyet olsun!
Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
