Fırın Mücver

Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı tam buğday un (istediğiniz un olur)
  • 4 adet kabak
  • 1 adet havuç (küçükse 2 olur)
  • 1 adet soğan
  • 1 demek dereotu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Nane

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Kabak ve havucun dışını soyup rendeliyoruz ve kabağın suyunu sıkarak kaba alıyoruz.
  3. Dereotu ile soğanı da küçük küçük doğrayıp içine ek ediyoruz.
  4. Yumurta, kaşar, un ve baharatlarımızı da üzerine ekledikten sonra kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
  5. Borcamı zeytinyağı ile yağlıyoruz ya da altına pişirme kağıdı da koyabilirsiniz.
  6. Mücver harcını boracama döküp yayıyoruz.
  7. Üzerine susam ile çörekotu serpiştiriyoruz ve 180 derecede fırında pişmeye bırakıyoruz.
  8. Üzeri kızardığında çıkarabilirsiniz. Dilimlemek için ılınmasını bekliyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erikli Fresh Salata
Güveçte Kuru Fasulye
Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Çakallı Menemeni (Muhteşem Lezzet)
Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Kıymalı Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |