Fırın Makarna
Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket filiz fırın makarna
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Haşlamak için su
- 150 gram beyaz peynir
- Yarım demek maydanoz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı süt
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı tuz su ile haşlayın.
- Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağı eritin.
- Üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun akabinde sütünü ekleyip tuzunu ve karabiberini ekleyip katılaşana kadar pişirin.
- Haşlanan makarnaları süzün ve fırın borcamına alıp üzerine beşamel sosunu ve beyaz peynirli maydanozuda ekleyip yeterlice karıştırın ve en üstüne kaşar peyniri rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










