Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna

Beşamel sosu için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

İçine:

  • 1 kase yağlı peynir

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar

Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı tencerede haşlayalım.
  2. Makarna haşlanırken beşamel sosunu hazırlayalım.
  3. Bir tencereye sıvı yağ tereyağı ve unu alıp rengi değişene kadar kavuralım.
  4. Üzerine sütü ekleyelim ve kaynatalım.
  5. Kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım.
  6. Haşlanan makarnayı süzelim ve tencere geri alalım.
  7. Üzerine peynir ekleyerek karıştıralım.
  8. Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayarak içine makarnayı koyalım.
  9. Üzerine beşamel sosunu yayalım.
  10. 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.
  11. Üzerine kaşar peyniri ekleyelim ve tekrar fırınlayalım.
  12. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz soğuduktan sonra servis edelim.

Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Bayatlamayan Pamuk Poğaça
Kupta İki Renkli Muhallebi
Tavuklu Karnıyarık
Kayısılı Pankek (Bebeklere)
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |