Fırın Köfte
Fırın Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram paket köfte
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- 5 adet biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Tuz, kimyon, kekik
Fırın Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabuklarını soyup ince elma dilim formunda doğruyoruz. Soğan ve biberleride elma dilim formunda doğruyoruz.
- Fırın tepsisine çiğ sebzelerimizi döküyoruz ve üzerine biraz tuz serpip köfteleri diziyoruz.
- Tavada zeytinyağı ve salçayı yeterlice kavurup tozbiber, tuz, kekik, kimyon ve sıcak su ekleyip 10 dk kaynatıyoruz.
- Hazırladığımız sosomuzu tepsideki materyallerin üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırına atıp yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra pişmesine bakıp süreyi uzatıyoruz yahut fırını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Fırın Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










