Fırın Köfte

Fırın Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram paket köfte
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 5 adet biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • Tuz, kimyon, kekik

Fırın Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri kabuklarını soyup ince elma dilim formunda doğruyoruz. Soğan ve biberleride elma dilim formunda doğruyoruz.
  2. Fırın tepsisine çiğ sebzelerimizi döküyoruz ve üzerine biraz tuz serpip köfteleri diziyoruz.
  3. Tavada zeytinyağı ve salçayı yeterlice kavurup tozbiber, tuz, kekik, kimyon ve sıcak su ekleyip 10 dk kaynatıyoruz.
  4. Hazırladığımız sosomuzu tepsideki materyallerin üzerine döküyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırına atıp yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra pişmesine bakıp süreyi uzatıyoruz yahut fırını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Fırın Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kat Kat Patlıcan Yemeği
Ezogelin Çorbası
Çikolatalı Cookie ( Sıvıyağlı )
Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)
Etli Bezelye
Kafedekilerden Farksız Evde Latte Yapımı
Hdabla | © 2025 |