Firik Pilavı

Firik Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı but
  • 1 su bardağı firik
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Firik Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu tencereye alıp üzerine tuz atıp haşlanmaya bırakalım.
  2. Firiği bir kaba alalım içine taş var mı diye bakalım ve güzelce yıkayalım, haşlanan tavuğun suyunu süzelim.
  3. Tencereye evvel sıvı yağı ekleyip üzerine bulguru ekleyip bir kaç dakika kavuralım .
  4. kavrulan bulgura iki su bardağı tavuk suyundan ekleyip kaynatalım.
  5. Kaynayan bulgura firiği ekleyelim ve pişmeye bırakalım pişen tavuğu didikleyip pilavın üzerine ekleyelim afiyet olsun.

Firik Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Nefis Pratik Poğaça
Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği
Köfte Tarifi
Sebzeli Enginar
Meyhane Pilavı
Soğuk Yoğurtlu Mısır Çorbası
Hdabla | © 2025 |