Fındıklı Tatlı

Fındıklı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı vanilya özü
- 5-6 damla limon suyu
- 1 tane limon kabugu rendesi
- 165 ml sıvıyağ
- 100 gram yoğurt
- 100 gram kırık fındık
- 120 gram hindistan cevizi
- 345 gram un(sinangil marka kullandım)
- 65 gram hindinstan cevizi unu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 415 gram toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
Fındıklı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve su tencereye alınır ocaktan almaya yakın limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için tüm materyal karıştırılır ve yoğurulur. 45 gram da yuvarlaklar hazırlanır (24 adet çıktı)
- İstenirse irmiğe bulanıp, tepsiye dizilir, ben yarısını irmiğe buladım yarısı bulamadan direk yuvarlayıp tepsiye dizdim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana dek denetimli formda pişirilir.
- Şerbet soğuk olacak fırından çıkarınca 2 dk dinlendirip çabucak şerbetini döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Fındıklı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



