Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (ortalama 2,5 su bardağına denk geliyor)

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Bir dilim limon

Fındıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limonu ekleyip bir 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamur için tüm gereçleri yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanıp üzerine fındığımızı üzerine yavaşça bastırıp koyuyoruz hamur bitene kadar sürece devam ediyoruz.
  5. Son olarak evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz (kontrollü pişirelim).
  6. Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan tatlımızın üzerine soğuyan şerbetimizi döküp üzerini tepsiyle kapatıp 2 saat dinlendiriyoruz afiyet olsun.

Fındıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahin Keçiboynuzu Karışımı
Supangle
Kaptandan Enfes Pratik Lor Tatlısı
Etli Kuru Fasulye
Bol Şerbetli Kabak Tatlısı
Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan)
Hdabla | © 2025 |