Fındıklı Şekerpare
Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (ortalama 2,5 su bardağına denk geliyor)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Bir dilim limon
Fındıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limonu ekleyip bir 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için tüm gereçleri yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanıp üzerine fındığımızı üzerine yavaşça bastırıp koyuyoruz hamur bitene kadar sürece devam ediyoruz.
- Son olarak evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz (kontrollü pişirelim).
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan tatlımızın üzerine soğuyan şerbetimizi döküp üzerini tepsiyle kapatıp 2 saat dinlendiriyoruz afiyet olsun.
Fındıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







