Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 yumurta (akı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( ben 3.50 bardak kullandım )
  • Kırılmış fındık

Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabımıza yağlarımızı pudra şekerimizi ve yumurtamızı ekliyoruz harmanlıyoruz.
  2. Sonra geri kalan materyallerimizi ekliyoruz unumuzu denetimli bir biçimde koyalım. Yumuşak hamur elde etmemiz gerekir.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
  4. Önce ayırdığımız yumurta akına sonra fındığa bulayalım.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.

Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bazlama
Orjinal Diyarbakır Usulü Çiğköfte Tarifi (Buzla Yoğurma, Mükemmel Kıvam)
Fettucini Alfredo
Pofuduk Poğaça
Kırpık Börek (Tavada)
Ispanaklı Pasta
Hdabla | © 2025 |