Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Fındık

Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için margarin, şeker ve yumurta güzelce karıştırılır.
  2. Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
  3. Hamurdan minik modüller alınıp avuç içerisinde yuvarlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerlerine birer adet fındık konulur.
  5. Önceden ısıtılmış 175° fırında fanlı ayarda üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun 🫓.

Not: kurabiyeler fırından çıktığı vakit çok yumuşak oluyor ancak oda sıcaklığına gelene kadar soğuyunca sertleşiyor. Fırında fazla tutulmamalı.

Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Ekmek
Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek
Sultan Lokumu
Brokoli Salatası
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu)
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |