Fındıklı Kurabiye
Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Fındık ezmesi
Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta (birinin akını üzeri için ayırıyoruz) pudra şekeri, tereyağı ,sıvı yağ, fındık ( iri öğütülmüş olacak ), hindistan cevizi, nişasta hepsini bir ortada karıştırıyoruz.
- Biraz unu ekliyoruz unun üstüne kabartma tozu ve vanilya yı da ekleyip yoğurun.
- Hamur ele yapışmayacak formda kulak göğsü kıvamında alacak.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp evvel yumurta akına sonra fındık ezmesine bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece 25 dakika da pişirelim ağızda dağılan fındıklı kurabiyemiz hazır afiyet olsun.
Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









