Fındıklı Kek

Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı fındık
- 3 su bardağı un
Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve süt ek ederek çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek hamuru çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan hamurumuza kıyılmış fındığı da ekleyelim ve son defa karıştıralım.
- Kullanacağımız kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayalım ve un serpelim.
- Kek harcımızı kalıba boşaltarak evvelce ısıttığımız 160 °c alt üst fansız fırında 55 dakika pişmeye bırakalım. (fırın ayarına nazaran değişebilir denetimli pişirelim).
- Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım, soğuması için bekletelim.
- Soğuyan keki servis tabağına karşıt çevirerek kalıptan çıkartalım.
Afiyet olsun.
(görseldeki kekde ekstra olarak damla çikolata da ekledim isteğe nazaran ekleyebilirsiniz).
Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
