Fındıklı Kakaolu Kek
Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 adet yumurta
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️2,5 su bardağı süt
- ️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️2 su bardağı un
- ️1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri köpürüp beyazlaşana kadar mikserle yüksek periyotta çırpalım. Tüm gereçleri ek edip tekrar çırpalım.
- Yağlayıp yavaşça unladığımız kek kalınına kek hamurunu dökelim. Alt kısmından hafif hafif vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında 40 dk pişmeye bırakalım.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra kalıbı zıt çevirip keki çıkaralım.
- Dilerseniz sunum sırasında üzerine pudra şekeri serpebilir, ya da sıvı kremayı ısıtıp, içerisinde çikolata eriterek hamak hazırlayarak kekinizi süsleyebilirsiniz.
- Ben dondurucuya da atacağım için üst kısmını sade bıraktım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗
Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















