Fındıklı Islak Kek

Fındıklı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Üzeri için;

  • 200 gram çekilmiş fındık
  • 0,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilin

Kek hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 450 ml süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( 3 üncü su bardağı 1 parmak eksik un)

Islatmak için;

  • 200 gram krema

Fındıklı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çekilmiş fındığı, şekeri ve vanilini karıştırıp kenara alın.
  2. Kek hamuru için; şekeri ve yumurtayı mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Sütü ve limon suyunuda ekleyip devam çırpın.
  4. Kabartma tozunu ve unuda ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Yağlı kağıtlı kelepçeli dörtgen kek kalıbına kek hamurunu dökün.
  6. Üzerine fındıklı karışımı serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  8. Islatmak için, fırından çıkan keke kremayıda her yerine serpin. Sonra 5 dakika daha fırına verip pişirin. Uygunca soğuduktan sonra dilimleyin ve afiyet olsun🤍.

Fındıklı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Tom Ve Jerry Tavuk
Avokadolu Kahvaltı (Bebekler İçin)
Domatesli Biberli Bulgur Pilavı
Çikolatalı Kurabiye
Evde Kolay Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |