Fındıklı İrmikli Tatlı

Fındıklı İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı irmik
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Fındıklı İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz ,yaklaşık bir 10-15 dakika kaynasın kâfi olacaktır.
- Daha sonra hamuru için gereken bütün gereçleri uygun bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Yumuşak hoş bir hamur elde ettikten sonra oval formunu verip bıçakla kesikler atıyoruz .
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak tatlı soğuk şerbeti buluşturuyoruz.
Fındıklı İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

