Fındıklı/Elmalı Kurabiye

Fındıklı/Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı iri kıyım fındık
  • 75 gram tereyağ yahut margarin(eritilmiş ılık olarak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (200 ml klasik)
  • 1 adet orta uzunluk elma

Fındıklı/Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün materyaller karıştırılır.
  2. Bir adet orta uzunluk elma rendesi çiğ olarak un öncesinde öbür gereçler ile karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu ile birlikte yavaş yavaş eklenir.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Bu kademede fırın 180° ısınması için ayarlanır.
  6. Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparılıp, yuvarlak haller verilir.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir, 15-17 dk pişirilir.
  8. Soğuması için bırakılır. Servis tabağına alınır.

Fındıklı/Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Peynirli Krep Dürüm
Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Profiterol
Üzümlü Muffin
Ispanaklı Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |