Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç

Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yaprak güllaç
Güllaç için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
Pudingli kısmı için;
- 1 paket çilekli puding
- 1su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Arasına serpmek için;
- 1 küçük kase ince çekilmiş fındık
Üzerine süslemek için;
- 10 -15 adet çilek
- 1 yemek kaşığı ince çekilmiş toz antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Puding, su, süt ile tencerede pişirelim, soğuması için tabağa alalım. Tencereye sütü ,şekeri koyalım ,serçe parmağımız sıcaklığı dayanacak kadar ısıtalım.
- Bir tepsiye sütü dökelim. Güllaçları makasla dörde keselim. Güllaçları parlak kısmı üste gelecek biçimde sütle ıslayalım. Sonra servis tepsisine dizelim, bu formda 4 yaprak güllacı yapalım. Üzerine kaşıkla süt gezdirerek dökelim.
- Pudingi yeterlice çırpalım, güllaçların üzerine kesim ,parça koyup düzeltelim. Sonra fındığı serpelim, kalan 4 yaprağı tıpkı formda yapalım.
- Fındıklı pudingin üzerine döşeyelim. Kalan sütü güllaçların üzerine dökelim, 10 dk sütü çektikten sonra üzerini dilimlenmiş çilek, fındık, fıstık ile süsleyelim. Bir saat sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



