Fındıklı Bardak Tatlısı

Fındıklı Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Krema için:

  • 250 gram mascarpone (krem peynir)
  • 150 gram krema (çırpılmış)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3–4 yemek kaşığı findik kreması

Tabanı ve üzeri için:

  • 100 gram petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (30g)
  • 1 avuç doğranmış fındık

Üzeri için;

  • Fındık kreması

Fındıklı Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvi tabanı: bisküvileri incecik ufalayın (örneğin buzdolabı poşetinde merdane ile) ve eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
  2. Bardaklara yaklaşık 1–2 yemek kaşığı kadar koyun.
  3. İsterseniz biraz doğranmış fındık da ekleyip yavaşça bastırın.
  4. Kremayı hazırlayın: mascarpone’yi pudra şekeriyle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  5. Ardından fındık kremasını ekleyin.
  6. Son olarak çırpılmış kremayı dikkatlice karışıma yedirin, böylelikle hafif bir krema elde edin.
  7. Kat kat dizin: evvel bisküvi tabanının üstüne bir kat krema dökün.
  8. Araya isteğe bağlı olarak biraz doğranmış fındık serpin.
  9. Üzerine tekrar bir kat krema koyun.
  10. Üstüne 1 kaşık hafif ısıtılmış fındık kreması gezdirin (ısınınca daha akışkan olur)
  11. Tatlınızı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  12. Süsleme: servisten çabucak evvel üzerini doğranmış fındık ve fındık kreması ile süsleyin. Afiyet olsun! 🍫🥄.

Fındıklı Bardak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek (Pamuk)
Saray Katmeri (Yalancı Lazanya)
Yoğurtlu Karışık Kızartma
Mısırlı Yayla Çorbası
Puf Puf Yumuş Poğaça
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |