Fındıklı Baklava (El Açması)

Fındıklı Baklava (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • Alabildiğince un (750- 800 gr)

Açmak için;

  • Mısır nişastası

İçi için;

  • 300-400 gram çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • 200 gram kadar tereyağı

Şerbet için;

  • 6 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Fındıklı Baklava (El Açması) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 500 gram una tuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Un karışımının ortasını havuz olarak açıp içine tüm gereçleri koyalım (süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, sirke, su).
  3. Hamurumuzu homojen kıvamda olana dek karıştırdıktan sonra kalan unu denetimli bir formda ekleyerek uygunca yoğuralım.
  4. Hamurumuz hafif sertlikte olmalıdır.
  5. Yoğurulan hamuru üzeri kapalı bir biçimde 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  6. Dinlenen hamuru bezelere ayıralım. Ortalama 15-16 beze çıkıyor.
  7. Bezeleri de 10 dakika kadar daha dinlendirelim.
  8. Bezeleri evvel bol nişasta ile tatlı tabağı ebatında, akabinde oklavaya yapışmayacak biçimde nişastalayarak tepsimizin boyutunda açalım. (tepsi boyutundan biraz daha büyük ebatlarda açıp kenarları keserseniz kenar kalınlığının sebep olacağı kalınlık uyumsuzluğunu giderebilirsiniz).
  9. İlk 2 bezeyi tepsiye yerleştirelim ve üzerine çekilmiş fındıktan serpelim. (fındık ölçünüze nazaran her 2 -3 katta bir fındık serpilebilir).
  10. Son 2-3 bezeyide açıp tepsiye yerleştirdikten sonra dilek edilen ebatlarda kesme sürecini yapalım.
  11. Tereyağını eritelim ve hafif ılık halde iken baklavaların üzerine kaşıkla dökelim ortalama 30 dakika kadar daha dinlendirip evvelce ısıtılan fırına koyalım.
  12. 150 derecede 2 saat kadar pişirelim.
  13. Pişmeye yakın şerbetini hazırlayalım.
  14. Şerbeti için olan şeker ve suyu tencereye alalım. Evvel yüksek ısıda başlayan süreç şeker büsbütün eriyince orta ateşte devam etsin. Ortalama 30 dakika kaynayan şerbetin altını kapamadan bir iki dakika evvel de limon suyunu ekleyip kapatalım.
  15. Pişen baklavalara şerbetini dökelim. Not. Şerbet ve baklavalar hamurlaşma olmaması için ılık olmalıdır. Afiyet şeker olsun 🙂.

Fındıklı Baklava (El Açması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Börek
Sucuklu Kremalı Kalem Makarna
El Açması Soğuk Baklava
Semiz Otlu Yoğurtlu Tel Şehriyeli Salata Tarifi (Videolu)
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)
Sağlıklı Kek
Hdabla | © 2025 |