Fındıklı Baklava

Fındıklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için materyaller;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İçi için;

  • Kırılmış ceviz
  • Fındık yahut fıstık

Açmak için;

  • Buğday nişastası

Şerbeti için;

  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • 300 gram tereyağ

Fındıklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğunuz hamuru 30 eşit modüle bölün.
  3. Hamurdan bezeler yaparak küçük küçük 15 gram dan ayırın ve bezeleri küçük tabak boyutunda açın 10 kat dizin sonrasında 10 katı üst üsteyken açın .
  4. Merdane ile açtığınız hamurları tepsiye dizip orta katına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Ben her 2 yaprakta bir fındık serptim.
  5. Dilediğiniz halde kesin ve üzerine her yerine eşit halde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin.
  7. Şerbet gereçlerini tencere alın ve kaynatın.
  8. Fırından çıkan baklavaya sıcak şerbeti döküp dinlendiriyoruz.

Afiyet bal şeker olsun iyi bayramlar diliyorum :)).

Fındıklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yaz Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tarifi
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
2 Kişilik Waffle
Ceviz Kurabiye
Tavuk Sote
Kıymalı Kabak Çırtma
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.