Fındıklı Baklava

Fındıklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için materyaller;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi için;
- Kırılmış ceviz
- Fındık yahut fıstık
Açmak için;
- Buğday nişastası
Şerbeti için;
- 4 bardak şeker
- 5 bardak su
- Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 300 gram tereyağ
Fındıklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğunuz hamuru 30 eşit modüle bölün.
- Hamurdan bezeler yaparak küçük küçük 15 gram dan ayırın ve bezeleri küçük tabak boyutunda açın 10 kat dizin sonrasında 10 katı üst üsteyken açın .
- Merdane ile açtığınız hamurları tepsiye dizip orta katına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Ben her 2 yaprakta bir fındık serptim.
- Dilediğiniz halde kesin ve üzerine her yerine eşit halde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Şerbet gereçlerini tencere alın ve kaynatın.
- Fırından çıkan baklavaya sıcak şerbeti döküp dinlendiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsun iyi bayramlar diliyorum :)).
Fındıklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













