Fındıklı Ay Tatlısı
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut terayağı
- 2 adet yumurta akı (sarısı üstüne sürülecek )
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ezilmiş fındık
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1,5 su bardağı un (artırılabilir kıvama göre)
Şerbet için;
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini eritelim ve bir kaba alalım ,üzerine yumurta akı ,irmik ,fındık ,kabartma tozu vanilya ve un ekleyip hamur yapalım.
- Tezgaha uzunlamasına rulo üzere hamuru koyalım ,bir bardak yardımı ile yarım ay halinde kesip tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecede pişirelim ve soğumasını bekleyelim.
- Şerbet için su ve şekeri ocağa alalım ,kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkalım biraz daha kaynasın koyulaınca kapatalım.
- Ilık olması için bekleyelim.
- Hamur soğuk şerbet ılık olunca dökelim afiyet olsun.
Fındıklı Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











