Fincanda Lahana Dolması

Fincanda Lahana Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane orta uzunluk yaprakları ayrılıp yıkanıp haşlanmış lahana

İç materyali:

  • 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
  • 2 tane soyulup incecik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet yıkanıp incecik doğranmış dereotu
  • 1 tane ezilmiş et bulyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Reyhan
  • Yedi renkli baharat

Üzeri için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Fincanda Lahana Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç, soğan, domates salçası, biber salçası, dereotu, zeytinyağı, baharatlar ve et et bulyonu bir kabın içerisine koyup elinizle düzgünce karıştırın.
  2. Bir tane Türk kahvesi fincanı alın.
  3. Haşlanan lahanadan bir modül alıp içerisine yerleştirin.
  4. Ortasına hazırlanan iç harçtan bir tatlı kaşığı koyun.
  5. Kenarda kalan lahanaları ice hakikat kapatıp fincanı tencereye zıt çevirin.
  6. Diğer lahanalar bitene kadar bu biçimde yapın.
  7. 3 su bardağı sıcak suyun içerisine biber salçası ve biraz tuz atıp çırpın.
  8. Tenceredeki dolmaların üzerine koyun.
  9. Zeytinyağı gezdirin.
  10. Tencerenin kapağını kapatıp lahanalar ve pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  11. Piştikten sonra biraz dinlendirip servis yapın.Şifa olsun.

Fincanda Lahana Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Sütlaç Yapımı
Elmalı Kurabiye
Trabzon Hurmalı Smoothie
İrmik Tatlısı (Yumuşacık Ve Süt Şerbetli) (Büyük Borcam İçin)
Pişmeden Yapılan Domatesli Biberli Turşu (Videolu)
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2024 |