Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu)
Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 10 yaprak kıvırcık marul
- 1 adet salatalık
- 10 adet cherry domates
- 3 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 adet lavaş
- Tuz
- Zeytinyağı
- Limon
- Hevsel salata sosu ( kuru reyhan, kuru nane ve pul biber karışımı salata sosu )
Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşilliklerimizi yıkayıp, kuruduktan sonra salata kasemize doğruyoruz.
- Lavaşı 2 parmak genişliğinde uzun şerit halinde kesip, üst üste koyup, üçgen olacak formda kesiyoruz.
- Kestiğimiz lavaşların üzerine zeytinyağı, 1 yemek kaşığı hevsel salata sosu ( yoksa kuru reyhan, kuru nane ve pul biber ) ekleyip karıştırıyoruz.
- Yanmaz tavada çıtır çıtır kızarana kadar pişiriyoruz.
- Salata sosunu öbür bir kasede zeytinyağı, limon ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.
- Sosladığımız salatayı karıştırdıktan sonra, kızarttığımız lavaşlar ile süslüyoruz.
- Baharatlı çıtır lavaş salataya çok hoş bir tat veriyor. Afiyet olsun.
Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















