Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna
Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 500 gram tavuk göğsü
- 300 gram mantar
- 3 diş sarımsak
- 2 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş yahut dilimlenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşlama için;
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarna için suyu kaynatalım ,tuz,zerdeçal ve yağ ekleyip haşlayalım.
- Tavukları küp biçiminde doğrayalım, kızgın tavada pişirelim.
- Tavuklar pişince üzerine yağ ekleyip ,doğradığımız mantarı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim mantarlar pişene kadar kavuralım ve biraz tuz ekleyelim.
- Üzerine kremalar,fesleğen ve karabiberi ekleyelim biraz kıvam alana kadar pişirelim.
- En son kaşar peynirini ekleyip karıştıralım ,haşladığımız makarnayla sosu karıştırıp sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Fesleğenli ,Tavuklu ,Mantarlı Enfes Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















