Fesleğenli Girit Ezmesi

Fesleğenli Girit Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 adet sarımsak
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı dolusu antep fıstığı içi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Zeytinyağ
  • Antep fıstığı

Fesleğenli Girit Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fesleğenleri yıkayalım ve kuruması için süzgeçe alalım.
  2. Fesleğenler kuruduktan sonra tüm materyalleri blendera alalım ve incecik olana kadar blenderda çekelim.
  3. servis tabağına alalım.
  4. Üzerini zeytinyağ ve antepfıstığı ile süsleyelim.Afiyet olsun.

Fesleğenli Girit Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Karnıyarık
Ramazan Pidesi
Vişneli Pasta
Kışlık Tarhana
Bisküvili Muzlu Traliçe
Yumurtalı Ispanak Kökü Kavurması (Mutlaka Denemelisiniz)
Hdabla | © 2025 |