Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet domates rendesi (yazdan hazırladığımız konserve domates rendesi de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur uygun bir kap içerisine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
  2. Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak hal verilir.
  4. Bir tencerede köfteler 15-20 dk kaynatılır.
  5. Köfteler haşlanırken farklı bir tencerede domates sosu hazırlanır ,önce tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ,ardından rendelenmiş sarımsak kavurduktan sonra yarım yemek kaşığı domates salçası sonra domates rendesi ekleyip kaynatın.( salça tuzlu olduğu için tuz eklemedim sosuna sizin salçanız tuzsuzsa bir tavır ekleyebilirsiniz.)
  6. Haşlanan köfteler sosla birleştirilir. Servis tabağına alınır. Afiyet olsun!.

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
Kremalı Sebze Çorbası
Bu Yazın Favorisi Affogato (Videolu)
Buzluk Poğaçası
Bazlama
Sade Kek (İçine Ne Eklersen Yakışır)
Hdabla | © 2025 |