Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş

Haşlamak için;

  • Su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • Tuz
  • Maydanoz

Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfte harcımız için derin bir kap içerisine bulguru alıyoruz.
  2. Üzerine sıcak su ekleyip üzerini streçliyoruz.
  3. Bulgurumuzu 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  4. Bulgurlar şiştikten sonra üzerini açıp tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
  5. Bulgurun üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  6. Bu basamakta daha kolay yoğurabilmek için orta ara sıcak su ekliyoruz.
  7. Malzemeler güzelce karıştığından ve hamurun gereğince soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine yumurtamızı ekliyoruz.
  8. Kimyon ve kişnişi de ekledikten sonra hamurumuzu son defa yoğuruyoruz.
  9. Artık köftelerimizi şekillendirmek için öncelikle yanımıza kase ile su alıyoruz.
  10. Ardından parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük kesimler kopartarak top haline getiriyoruz.
  11. Serçe parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastırıyoruz ve unladığımız tepsimize alıyoruz.
  12. Harcımız bitene kadar bu sürece devam ediyoruz.
  13. Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alıyoruz. İçerisine limon tuzu ve tuzu ekliyoruz.
  14. Ardından şekillendirdiğimiz köftelerimizi de tenceremize alarak orta ara karıştırıyoruz.
  15. Yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz.
  16. Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağımıza alıyoruz.
  17. Domates sosu için tavamıza zeytinyağını alıp ince kıyılmış sarımsaklarımızı da ekliyoruz.
  18. Sarımsak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  19. Üzerine salçamızı da ek ederek sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
  20. Rendelediğimiz domateslerimizi de tavamıza alıp kavurmaya devam ediyoruz.
  21. Hazır olan sosumuzun altını kapatmadan evvel tuz ekleyip karıştırarak ocağı kapatıyoruz.
  22. Son olarak ince kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırıyoruz.
  23. Hazırladığımız fellah köftelerimizi de sosumuzun içerisine alıyoruz.
  24. Sosa bulanması için karıştırıyoruz. Bol soslu fellah köftemiz servise hazır.Afiyet olsun.

Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Makarna
Mozaik Pasta
Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça)
Kremalı Sebze Çorbası
Hızlıca Hazırlanan Elmalı Kurabiye
Limon Soslu Haşhaşlı Kek
Hdabla | © 2025 |