Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı domates salçası (yazlık konservede olabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tutam maydanoz
- Tuz (göz kararı)
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba ince bulguru ve sıcak suyumuzu koyalım.
- Üstünü tepsi yahut tencere kapağı üzere birşeyle kapatalım. Onu öylece 10 dk bekletelim.
- Yumurta,un,salça,kimyon,karabiber ve tuzumuzu ek edelim. O karışımı güzelce elimizle yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra köftelerimizin formunu veremeye başlayalım.
- Şekil verdiğimiz köftelerimizi kaynamış olan suyumuza ek edelim. Orta ateşte 20 dk pişirmeye bırakalım.
- Bir yandan sosumuzu yapalım uygun bir tavaya sıvı yağ, salça,biber salçası, maydanoz ve tuzumu koyup orta ateşli ocağımıza alalım kaynayan kadar ocağımızda kalacaktır.
- Pişmiş olan köftelerimizi sosla birleştirelim.
- Köftelerimizi biraz dinlendirdikten sonra uygun tabağa altına yoğurt üstünede köftelerimizi koyup servis edebilirsiniz. Yapanlara afiyet olsun 😊.
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





