Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Islatmak için sıcak su (ortalama bir buçuk bardak)
- 2 tane yumurta
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Sosu için;
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- İnceltmek için 1 çay bardağının çeyreği sıcak su
- 1 tane limon suyu
- 1 tane sarımsak rendesi
- Tuz
- Zeytinyağı
- 4 -5 kısım kıvırcık
- 3 -4 kısım yeşil soğan
- 6- 7 kısım maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için bir kaba ince bulguru alıp üzerine sıcak su ekleyip ağzını kapatıp şişmeye bırakalım.
- Daha sonra biber salçası ,yumurta ve tuz ekleyip yoğuralım, minik minik köfteler yapıp bir kenarda sıcak su ile haşlayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyelim .
- Üzerine salçasını da ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
- Benim salça biraz katı idi sıcak su ile biraz incelttim.
- Üzerine köfteleri ekleyip biraz da bu formda özdeşleşene kadar pişirelim.
- Üzerine limon suyu sıkıp ocaktan alalım.
- Bir kenarda başka kalan gereçleri doğrayıp genişçe bir kaba alalım.
- Üzerine soslu köftemizide ekleyip karıştıralım. Servise hazır.
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



