Fellah Köfte (Yumurtasız)
Fellah Köfte (Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3–4 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates (veya 1 su bardağı domates sosu)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım limon suyu yahut 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- İnce kıyılmış maydanoz
Fellah Köfte (Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru derin bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu dökün, üstünü kapatın ve yaklaşık 10–15 dakika bulgurun şişmesini bekleyin.
- Şişen bulgura irmik, un, salça ve baharatları ekleyin. Tüm gereçleri güzelce karıştırın ve yoğurun. Hamur kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurmak kâfi olur.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparın, yuvarlayın ve ortasına parmağınızla yavaşça bastırarak çukur oluşturun.
- Geniş bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Köfteleri içine atın ve yüzeye çıkana kadar (yaklaşık 4–5 dakika) haşlayın. Kevgirle alıp kenara alın.
- Zeytinyağında ezilmiş sarımsağı kavurun. Salçayı ekleyip 1 dakika çevirdikten sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. 5–6 dakika pişirin. Baharatları, limon suyunu yahut nar ekşisini ekleyin.
- Haşlanmış köfteleri üzerine sosu dökün. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
Fellah Köfte (Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







