Fellah Köfte

Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Sosu için;
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası (konserve domates de kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Sıcak su
Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgur uygun bir kap içerisine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
- Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
- Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak hal verilir.
- Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
- Sosu için tavaya yağımızı alalım, içerisine salçalarımızı ekleyelim ,salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra rendelemiş olduğumuz sarımsağı ve konserve domatesimizden ekleyelim.
- Baharatlarını da damak tadınıza nazaran ayarlayıp ekleyelim, ben karabiber ,pulbiber ,kırmızı toz biber den birer çay kaşığı ekledim.
- Sonra sosun kıvamı için yarım bardak su ekleyelim iki dakika kadar kaynatalım. Sosumuz hazır.
- Köftelerimiz pişince sos ile buluşturalım.
Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


