Fellah Köfte

Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Sosu için;

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (konserve domates de kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su

Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur uygun bir kap içerisine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
  2. Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak hal verilir.
  4. Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
  5. Sosu için tavaya yağımızı alalım, içerisine salçalarımızı ekleyelim ,salçaların kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Sonra rendelemiş olduğumuz sarımsağı ve konserve domatesimizden ekleyelim.
  7. Baharatlarını da damak tadınıza nazaran ayarlayıp ekleyelim, ben karabiber ,pulbiber ,kırmızı toz biber den birer çay kaşığı ekledim.
  8. Sonra sosun kıvamı için yarım bardak su ekleyelim iki dakika kadar kaynatalım. Sosumuz hazır.
  9. Köftelerimiz pişince sos ile buluşturalım.

Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek Kızartması ( Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin )
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Hira Tatlısı
Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)
Patatesli Lavaş Ekmeği
Beşamel Soslu Mantar
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet