Fasülye Piyazı

Fasülye Piyazı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Pul biber

Fasülye Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan suda ıslatalım. Sonraki gün ıslattığımız fasulyeleri haşlayalım. Fasulyenin cinsine nazaran haşlanma müddetiniz değişebilir.
  2. Haşlanan fasulyelere soğanlar incecik doğranıp havuç rendesi ve maydanoz eklenir.
  3. Bir kase içerisinde hazırlanan piyaza tuz, zeytinyağ ve limon suyu da eklenerek uygunca karıştırılır.
  4. İsteğe bağlı servis yapılırken pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fasülye Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü)
Şalgamlı Kuskus Salatası
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek
Portakallı Kek
Minik Taze Mor İncir Reçeli
Hdabla | © 2025 |