Fasülye Kızartması

Fasülye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilodan az fasulye (dilediğiniz kadar)
  • 3 adet sivri domates
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fasülye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeleri temizleyip, haşlayalım. Suyunu süzelim.
  2. Domatesin kabuklarını soyup, rendeleyelim yahut robottan çekelim.
  3. Domates sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsağı ve domates rendesini suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip, altını kapatalım.
  5. Fasulyeyi kızartacağımız tavayı ocakta ısıtalım. İçine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yağı kızdıralım.
  6. Fasulyeleri ekleyip, evvel bir yüzünü sonra da öteki yüzünü kızartalım ve servis tabağına alalım.
  7. Üzerine domates sosunu ekleyip servis edelim. Afiyet şifa olsun😇.

Fasülye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıcak Yulaf Kasesi
En Kolay Makarna Tarifi (Hiçbir Şey Kavurmadan!) (Videolu)
Kurabiyeli Dondurma
Muffin
Kahvaltı
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |