Fasulye Diblesi
Fasulye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr fasulye
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 adet domates
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 kesme şeker
- Tuz
Fasulye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğruyoruz ,soğanları ve domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
- Tencereye birinci evvel soğanları üzerine domatesleri fasulyeleri en üste pirinçleri ekliyoruz.
- Üzerlerine tuz ,şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp ocağa alıyoruz.
- Yemeğimizi kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ,sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Fasulye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








