Falafel Tabağı
Falafel Tabağı Tanımı İçin Malzemeler
Falafel için;
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 küçük uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
- Az ölçüde yağ
Sos için;
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
Falafel Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Robotta haşlanmış nohut, doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak, karabiber, kimyon ve tuzu çekelim.
- Köfte kıvamına gelen harca unu ekleyip elimizle yoğuralım.
- Harçtan kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Airfryer haznesine yağlı kağıt serelim ya da çok az sprey yağ sıkalım.
- 200 derecede 22 dakika pişirelim. (orta kısımda bir defa çevirirsen daha eşit kızarır)
- Dip sos için; tüm materyallerimizi bir kapta karıştırmamız kâfi.
Not:Airfry yoksa fırında tıpkı derece ve dakikada pişirebilirsiniz. Lavaşınız varsa bu materyaller ve sos ile çok hoş falafel dürüm yapabilirsiniz.
Falafel Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







