Falafel Tabağı

Falafel Tabağı Tanımı İçin Malzemeler

Falafel için;

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

  • Az ölçüde yağ

Sos için;

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Falafel Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Robotta haşlanmış nohut, doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak, karabiber, kimyon ve tuzu çekelim.
  2. Köfte kıvamına gelen harca unu ekleyip elimizle yoğuralım.
  3. Harçtan kesimler koparıp yuvarlayalım.
  4. Airfryer haznesine yağlı kağıt serelim ya da çok az sprey yağ sıkalım.
  5. 200 derecede 22 dakika pişirelim. (orta kısımda bir defa çevirirsen daha eşit kızarır)
  6. Dip sos için; tüm materyallerimizi bir kapta karıştırmamız kâfi.

Not:Airfry yoksa fırında tıpkı derece ve dakikada pişirebilirsiniz. Lavaşınız varsa bu materyaller ve sos ile çok hoş falafel dürüm yapabilirsiniz.

Falafel Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maş Fasülyesi Salatası
Pratik Dereotlu Poğaça
Antep Bayram Pasta Hazırlığı
Patatesli Yumurta
Yağlama
Yumurtasız Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |