Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber yahut domates salçası
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Su
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği, pirinçi ve bulguru yeterlice yıkayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yıkanmış mercimeği, pirinçi,bulguru ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Tuzunu ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Çorbanız çok koyu olursa, sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Pişen çorbayı blenderdan geçirin yahut taneli olarak servis yapın. Afiyet olsun!.
Püf noktaları:.
* Çorbanıza farklı lezzetler katmak için, havuç yahut patates üzere sebzeler de ekleyebilirsiniz.
* Çorbanızı servis ederken üzerine nane yahut pul biber serpebilirsiniz.
* Çorbanıza lezzet katmak için tavuk suyu yahut et suyu kullanabilirsiniz.
* Mercimeklerin daha süratli pişmesi için, evvelden sıcak suda bekletebilirsiniz.
* Çorbanızı blenderdan geçirdikten sonra, süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





