Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- Tuz
- Nane
- Toz biber
- Pulbiber
- Karabiber
- Limon
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek ,pirinç ve bulguru tenceremizi alıp birkaç kez yıkıyoruz daha sonra 5 su bardağı kaynar ek ediyoruz 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Soğanımızı çok ince biçimde kıyıyoruz tavamızı alıyoruz tereyağı ve çiçek yağı ek edip 1-2 dakika kavuruyoruz.
- Yağımıza salçamızı ekliyoruz biraz kavuralım.
- Mercimekler ve başka gereçler özleşene kadar kaynatmaya devam ediyoruz kaynayan ezogelin çorbasına yaptığımız yağ soğan ek ediyoruz( istediğiniz nazaran et suyu yahut tavuk suyu ekleyebilir).
- 5 dakika kaynamaya devam ediyor daha sonra tuz nane pulbiber toz biberi ek edip bir 5 dakika daha kaynatıyoruz ve servis servisimiz hazır.Afiyet olsun🍀.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










