Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- Kimyon
- Reyhan
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
- Sıvıyağ
- Azıcıkda tereyağ
- Biber salçası
- Domates salçası
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tenceremize tereyağı ve sıvı yağımız koyuyoruz, akabinde soğanlarımızı ,sarımsaklarımızı, ince ince doğruyoruz.
- Dogradığımız soğan ve sarımsaklarımızı tenceremize koyup pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, bu ortada sıcak suyumuzu hazırlayıp bi kenara koyuyoruz.
- Kavrulan soğan ve sarımsaklarımızın üstüne unumuzu ek edip 5 dk kavuruyoruz, akabinde biber salçası ve domates salçamızı alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Salçamızı hazır olunca üzerine bulguru muzu pirinçinmizi ve mercimeğimizi ekliyoruz.
- Eklenen bakliyatlarımızın üzerine kimyon, reyhan ,tuz, pulbiber ,nanemizi ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Sıcak suyumuzu da ek ediyoruz karıştırıp düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
- Düdüklümüz kaynamaya çıkınca 15 dk pişiriyoruz ,pişen çorbamızı bir kaseye alıp limonumuzla servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







