Ezo Gelin Çorbası

Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Ezo Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel küp küp doğradığımız soğanları yağda kavuralım sonra sırasıyla salçaları koyup, onları da kavuralım bir tel süzgeçte pirinç, bulgur ve mercimeğimizi güzelce yıkayalım.
  2. Kavurmuş olduğumuz soğanların üzerine dökelim suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  3. Biraz kaynadıktan sonra nane ve tuzunu ekleyelim pişmeye bırakalım yapanlara afiyet olsun.
  4. Ben piştikten sonra biraz rondo dan geçiriyorum siz isterseniz yapmaya bilirsiniz fakat rondo dan geçirince daha hoş kıvam alıyor.

Ezo Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cennet Hurması Puding
Patatesli Tuzlu Kek
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Magnolia
Trabzon Gevreği
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Hdabla | © 2025 |