Ezber Bozan Mozaik Pasta

Ezber Bozan Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket petibör (300 gr)
- 100 gram margarin yahut tereyağ
- 1 su bardağı süt (200 ml olandan)
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker (200 ml olandan)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz (opsiyonel)
Üzeri için;
- 1 paket kakaolu krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz)
- Serpmek için kakao
Ezber Bozan Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sırasıyla süt, şeker, eritilmiş margarin, kakaoyu borcama alıp karıştırıyoruz.
- Karışıma kırdığımız petibör bisküvileri koyup karıştırıyoruz.
- Karışımı borcama yerleştiriyoruz ve buzlukta yarım saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra soğuk 1 su bardağı sütü kakaolu krem şantiyle çırpıyoruz.
- Buzluktaki pastaya çırpılmış krem şantiye ekleyip tekrar dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
- Üzerine kakao serpip servise hazır hale getiriyoruz.
Herkese afiyet olsun kesinlikle deneyin🫶🏼.
Ezber Bozan Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










