Evde Somun Ekmek Tarifim

Evde Somun Ekmek Tanımım İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 8 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yağ

Evde Somun Ekmek Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mayamızı ,şeker, tuz ve suyun içinde eriterek 5 dakika bekletiyoruz.
  2. Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyerek bu hoş yoğuruyoruz.
  3. Püf noktalarından bi tanesi çok hoş yoğurmak.
  4. Ardından mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuzdan orta bezeler alarak yağılı kağıt serili tepsiye diziyoruz ıslak bi bezle üstünü örtüp yaklaşık 15 dakika dinlendiriyoruz.
  6. Mayalanan bezlerin üstünü ortasından bıçakla bi çizik atıyoruz sonra yağ ve yoğurt karışımı dan sürüp 200 derece alt üstlü fırında pişiriyoruz.

Evde Somun Ekmek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Hengel
Yaş Pasta
Kedi Dili Profiterol
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Etli Nohut Yemeği
Enfes Profiterol Tarifi
Hdabla | © 2025 |