Evde Somun Ekmek Tarifim

Evde Somun Ekmek Tanımım İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 8 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı yağ
Evde Somun Ekmek Tanımım Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mayamızı ,şeker, tuz ve suyun içinde eriterek 5 dakika bekletiyoruz.
- Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyerek bu hoş yoğuruyoruz.
- Püf noktalarından bi tanesi çok hoş yoğurmak.
- Ardından mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan orta bezeler alarak yağılı kağıt serili tepsiye diziyoruz ıslak bi bezle üstünü örtüp yaklaşık 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Mayalanan bezlerin üstünü ortasından bıçakla bi çizik atıyoruz sonra yağ ve yoğurt karışımı dan sürüp 200 derece alt üstlü fırında pişiriyoruz.
Evde Somun Ekmek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı




