Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tarifi

Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet dana antrikot (toplam 600 – 700 gram civarında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 kısım biberiye
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Garnitür için;

  • Kapya biber
  • Baby patates
  • Kabak

Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi zeytinyağı, baharatlar ve biberiye ile sosluyoruz ve buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz.
  2. Aynı vakitte baby patates, kabak ve kapya biberleri yıkayıp, doğruyoruz.
  3. Döküm tavayı yüksek ateşte yağsız bir halde ısıtıyoruz.
  4. Isınan tavamıza etlerimizi yerleştiriyoruz.
  5. Etlerin bir yüzü 3 dakika hiç dokunulmadan pişirildikten sonra başka yüzünü çeviriyor ve iz yapıyoruz.
  6. Maksimum 5-6 dakika kadar pişirerek etlerimizi döküm tavadan alıyoruz.
  7. Garnitürlerimizi de farklı bir döküm tavada etlerimiz ile tıpkı vakitte pişiriyoruz.
  8. Önce iz yapıyor ve sonrasında yağ ekliyoruz.
  9. Piştikten sonra steaklerimizle birlikte sunuma geçiyoruz. Afiyet olsun.

Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Revani
Salata
Fırında Soslu Patates Kızartması
Pasta Tarifi
Sebzeli Köfte Yemegi
Milföylü Patates Mantısı
Hdabla | © 2024 |