Evde Kesme Makarna

Evde Kesme Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Humuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet  domates
  • 5 dilim salam
  • 1 paket krema
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri

Evde Kesme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur 5 dk dinlendikten sonra hamurumuzdan yumaklar alıp çok ince olmayacak halde açalım.
  2. Benim meskende hamur açma makinem yoktu, tahta ile yufka açar üzere açtım.
  3. Sonrasında ince ince hamuru dilimleyelim.
  4. Kaynamış suyu ve bir yemek kaşığı tuzu kazana alalım.
  5. Su tekrar kaynadıktan sonra makarnaları yavaş yavaş ek edelim.
  6. Makarna bir yandan pişerken sosunu ayarlayalım.
  7. Makarnanın sosuna geçelim.
  8. Tavaya biber ve yağı alalım.
  9. Biber biraz piştikten sonra salamı ekleyelim. O da biraz kavrulduktan sonra domatesi ek edebilirsiniz.
  10. Domates de yumuşayıp sos kıvamına gelince en son kremamızı ekleyelim.
  11. Bir iki karıştırdıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip sosun altını kapatabiliriz.
  12. Makarna da piştikten sonra sosu ile birleştirelim. Birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Evde Kesme Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Kakaolu Kurabiye
Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Sebzeli Çıtır Parmak Patates
İftar Davet Sofram
Az Ölçülü Pratik Pişi
Hdabla | © 2025 |