Evde Etli Pide Yapımı
Evde Etli Pide İmali Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 300 gram yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Yarım bağ maydanoz
Evde Etli Pide Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurmak için uygun bir kaba un hariç tüm materyalleri köyün karıştırın üzerine azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin mayalanma ya bırakın.
- Diğer taraftan kıymayı bir kaba alın üzerine ince kıyılmış soğanı biberi domatesi maydanozu ve tuzu ek edin karıştırın.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünden modüller koparıp elinizde yuvarlayın tezgah üzerinde un ve merdane ile ince olacak halde acın.
- Üzerine kıymalı harçtan bir ölçü koyup yeterlice her tarafına yayın.
- Pide halini verin evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin. Dilediğiniz üzere servis yapın afiyet olsun.
Evde Etli Pide İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







