Evde Cevizli Baklava
Evde Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- Yaklaşık 200 gram kadar ince dövülmüş ceviz şerbeti için gerekenler
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim ince limon
Evde Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetimizi yapalım, zira şerbeti soğuk olması lazım. Şerbet materyallerini tencereye koyup, kaynamaya başladığı vakit 15 dakika kadar kaynatalım. Şerbetimiz ne sulu ne de çok koyu olacak. Kıvamlı bir şerbet olsun. Şerbet pişince çabucak kenara koyalım ve büsbütün soğusun.
- Baklavalık yufkayı alıp şayet dikdörtgen borcamda yapacaksanız onun uzunluğuna nazaran keselim. Baklava yapacağımız fırın tepsisinin altına eritilmiş tereyağı ile yağlayalım bir tane yufka koyalım, yeniden erittiğimiz tereyağından yağlayıp ikinci yufkayı da yağlayalım.
- Üçüncü yufkada ceviz serpelim. Burada yapmamız gereken 2 yufka tereyağı ile yağlanıyor üçüncü yufkada ceviz serpiliyor. Son 6 yufkaya ceviz koymayalım yalnızca ortalarına tereyağ sürelim.
- Artan tereyağında baklavanın üzerine dökelim ve dilimleyelim. 200 derecede ısıttığımız altüst ayarda ki fırında altı üstü nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımızı fırından çıkartalım 10-15 dakika bekledikten sonra soğumuş olan şerbetimizi dökelim. İsterseniz hem şerbeti hemde baklavayı soğuk dökebilirsiniz. Nasıl istek ediyorsanız. 4-5 saat sonra servise hazır baklavalarımız.
Evde Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









